iWork поддържа съвместна работа в реално време

Главната новост в iWork е възможността за съвместна работа върху документи в реално време

Главната новост в iWork е възможността за съвместна работа върху документи в реално време

Apple пусна обновена версия на офис пакета iWork, който включва приложенията Pages 6.0, Keynote 7.0 и Numbers 4.0.

Главната новост в пакета е възможността за съвместна работа върху документи в реално време. По този начин iWork ще конкурира Google Docs и други подобни услуги.

Колективното редактиране на таблици, презентации и документи вече е възможно от Pages на Mac, iPad, iPhone или iCloud.com. Потребителят може да отвори достъпа за всички останали или само за избрани, да преглежда списъка с редактиращите, да проследява движението на курсора на всички участници в реално време и т.н.

В допълнение, новата версия на iWork позволява редактиране на няколко документа в един прозорец чрез използване на табове. Добавена е и функция Keynote Live за презентации, които потребителите могат да виждат на Mac, iPad, iPhone и iCloud.com.

Обновените приложения Numbers, Keynote и Pages са достъпни за зареждане в Mac App Store. За потребители, които наскоро са купили устройства от Apple, пакетът iWork е безплатен, докато за останалите струва $19,99 за Mac и $9,99 за iOS.

Коментари по темата: „iWork поддържа съвместна работа в реално време”

добавете коментар...

  1. :)

    То дори и под Мак голяма част от хората предпочитат да ползват МСОфис. Някак си им е по-удобен. Пробвах се доста години да ползвам айуоркс но накрая и аз се предадох.

  2. (c:

    Принципно iWork няма как да конкурира Office 365 и Google Docs по простата причина, че пакетът е достъпен само за Mac OS и iOS. А и целенасочено не се опитва да покрие цялата им функционалност.

    Всъщност, целта на тези продукти на Apple да подпират горепосочените конкуренти, да не се окажат в позиция да контролират важен софтуерен сегмент и да са в контролираща позиция спрямо Apple. Простият пример е MS и последното десетилетие, в което съвсем целенасочено пускаха MS Office за Mac с 2-3 години закъснение, не оправяха бъгове …

    Ефектът на iWork е, че забележително много потребители на Apple нямат нужда от MS Office и Google Docs. Съответно, MS и Google се налага да се постараят повече, за да привлекат тези клиенти. Номерът с бавенето на функционалност и bug fixes за Mac OS вече не минават като бизнес “практики”.

Коментар