Google тества Andromeda на таблета Nexus 9

Nexux 9 излезе на пазара преди две години, което предполага, че Andromeda ще може да работи и на по-стари устройства

Nexux 9 излезе на пазара преди две години, което предполага, че Andromeda ще може да работи и на по-стари устройства

Все по-упорити стават слуховете, че Google ще обяви на 4 октомври нова операционна система Andromeda, която обединява двете съществуващи платформи на компанията – Android и Chrome OS.

Твърди се, че Andromeda ще може да работи на всички устройства – смартфони, таблети и компютри. По последна информация, публикувана в 9to5Google.com, в момента компанията тества новата универсална ОС на таблети Nexus 9, производството на които беше прекратено през май тази година.

Nexux 9 излезе на пазара преди две години, което предполага, че Andromeda ще може да работи и на по-стари устройства. Таблетът стъпва на чипсет Nvidia Tegra K1, има 2GB оперативна памет и 16/32GB постоянна флаш памет.

Засега не е ясно как Andromeda ще съвместява Android и Chrome OS, тъй като от Google все още няма официално информация по една от най-коментираните теми в последните дни. Но компанията постепенно върви към обединение на двете платформи и вече добави поддръжка на Android приложения в хромбуците.

Предполага се, че на 4 октомври, наред с редица други анонси на нови продукти, Google ще представи Andromeda, а излизането на обединената платформа на пазара ще стане през следващата година.

Коментар