Софтуер Груп отвори офис във Вашингтон

„С отварянето на новия офис във Вашингтон приключваме изграждането на мрежата от регионални офиси в глобален мащаб”, заяви Калин Радев, основател и изпълнителен директор на Софтуер Груп.

„С отварянето на новия офис във Вашингтон приключваме изграждането на мрежата от регионални офиси в глобален мащаб”, заяви Калин Радев, основател и изпълнителен директор на Софтуер Груп.

Българската ИТ компания Софтуер Груп откри нов офис във Вашингтон, който е осми в структурата й извън България. Офисът в САЩ ще има стратегическа роля в работата с глобални клиенти и партньори, като Фондацията на Бил и Мелинда Гейтс, MasterCard Foundation и др.

Освен централата в София и новооткрития офис в САЩ, към момента Софтуер Груп има офиси в Австралия, Гана, Египет, Индия, Кения, Мексико и Филипините. Компанията завършва успешно плана си за изграждане на глобална структура от регионални офиси в целевите пазари.

На следващ етап Софтуер Груп ще се фокусира върху развитието на допълнителни локации чрез подразделения към регионалните офиси в стратегическите пазари. Тяхната цел ще бъде да доближат компанията още повече до ключовите клиенти и да повишат нивото на предоставяните услуги.

Същевременно, към мениджърския екип на Софтуер Груп се присъединяват двама експерти на ключови бизнес позиции. В новия офис на компанията в САЩ са привлечени Ръсел Тейлър като главен търговски директор и Стефан Гьошев като глобален директор „Продажби”. Те ще отговарят за успешното бизнес развитие на компанията и за привличане на нови стратегически клиенти и партньори.

„С отварянето на новия офис във Вашингтон приключваме изграждането на мрежата от регионални офиси в глобален мащаб. В момента имаме клиенти в над 60 държави, а решенията ни достигат до над 20 милиона крайни потребители. През последните години компанията ни расте с 50% годишно както по отношение на приходите, така и по отношение на броя на служителите”, коментира Калин Радев, основател и изпълнителен директор на Софтуер Груп.

Офисът в САЩ ще има стратегическа роля в работата на Софтуер Груп с глобални клиенти и партньори

Офисът в САЩ ще има стратегическа роля в работата на Софтуер Груп с глобални клиенти и партньори

Новият главен търговски директор Ръсел Тейлър има повече от 20 години опит в сферата на технологиите за банковия сектор. През този период той заема мениджърски позиции в глобални ИТ и финансови компании. Преди да се присъедини към Софтуер Груп, Ръсел е бил регионален директор и президент за Северна Америка в Temenos – една от водещите компании в световен мащаб, фокусирана в разработката на банков софтуер.

Стефан Гьошев има близо 10-годишен опит в ИТ индустрията, през който заема мениджърски позиции в сферата на продажбите и управлението на взаимоотношенията с ключови клиенти в Северна Америка. Преди да се присъедини към Софтуер Груп, Стефан заема позицията директор „Продажби” за САЩ и Канада в Progress Software.

Софтуер Груп е създадена през 2009 г., с централа в София, а в момента екипът й наброява близо 300 души. Досега компанията е реализирала повече от 400 проекта в над 60 страни. Основната ѝ сфера на дейност е свързана с разработване на иновативни софтуерни продукти, които улесняват достъпа до финансови услуги и повишават ефективността на самите финансови институции.

Коментар