Очаква се тънък Andromeda ноутбук Google Pixel 3

Линията ноутбуци Google Pixel може да се обнови с ултратънък модел на база операционна система Andromeda

Линията ноутбуци Google Pixel може да се обнови с ултратънък модел на база операционна система Andromeda

Google подготвя за пазара ултратънък ноутбук с все още обвитата в тайни и догадки операционна система Andromeda, която трябва да обедини Android и Chrome OS.

Моделът, известен засега с кодовото име Bison и по-познатото Google Pixel 3, стъпва на процесор Intel и се очаква да излезе на пазара през третото тримесечие на 2017 г., според публикация на Android Police.

Предварителните информации описват ноутбук с диагонал на екрана 12,3 инча и изключително тънък, конвертируем корпус – около 10 мм. Предполага се, че Google ще използва процесор от най-икономичната серия на Intel – вероятно Kabby Lake-Y, допълнен от 8 или 16 GB оперативна памет и SSD диск с капацитет от 32 до 128 GB.

Освен това ноутбукът ще предложи скенер на пръстови отпечатъци, поддръжка на стилус Wacom, тъчпад и батерия за около 10 часа автономна работа. Очаква се минималната конфигурация на Pixel 3 да струва около 800 долара.

По неофициална информация, Google ще обяви Andromeda на 4 октомври, когато се очаква да внесе повече яснота за бъдещите си планове за продукти с новата операционна система.

Коментар