Mozilla прекрати напълно проекта Firefox OS

Firefox OS стартира обещаващо, но в крайна сметка не успя да се задържи на пазара

Firefox OS стартира обещаващо, но в крайна сметка не успя да се задържи на пазара

Съдбата на проекта Firefox OS бе решена от Mozilla още в края на миналата година, но мобилната платформа продължи да съществува и дори се появиха информации за нови устройства на нейна база. Но Mozilla вече прекратява напълно разработката на системата.

По думите на Джулия Маккракън, мениджър в Mozilla, комерсиалното развитие на Firefox OS е напълно преустановено във всички направления. Процесът на окончателно спиране на проекта е започнал още през юни тази година.

На пазара остават устройства, работещи под управление на Firefox OS – например, телевизори, а производителите ще продължат да ги поддържат.

Но самата платформа Firefox OS излиза от играта. Не се очакват нито смартфони, нито умни часовници, нито каквито и да е други нови устройства с тази операционна система, която стартира обещаващо преди години.

Коментари по темата: „Mozilla прекрати напълно проекта Firefox OS”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Беше много хубава идея, докато не се поддадоха на натиска да включат DRM блокировка, с което прогониха крайните клиенти.

    Пък и разработчиците на приложения нямаха толкова големи възможности за следене на действията на потребителите, следователно по-тесен пазар за личната потребителска информация.

Коментар