Google Station обещава интернет във влаковете

Проектът Google Station цели да осигури безплатен достъп до интернет във влаковете

Проектът Google Station цели да осигури безплатен достъп до интернет във влаковете

Google си поставя амбициозна цел да осигури достъп до интернет във влаковете по целия свят. Това ще стане в рамките на нов проект, наречен Google Station.

В началото на 2016 . Google стартира проект за безплатен интернет във влаковете на Индия, като до края на годината стотици станции ще бъдат покрити с Wi-Fi. Сега компанията разширява мащаба на проекта под ново име Google Station.

В момента около 3,5 млн. жители на Индия ползват безплатния достъп всеки месец, а 15 хиляди души на ден влизат за първи път в мрежата, благодарение на Google. Вече 52 жп станции в страната имат Wi-Fi достъп.

Реформираният проект Google Station е международен, но засега няма информация кои държави ще влязат в него. Google преговаря с железопътните компании в много страни, твърди The Verge.

Проектът предвижда и възможност за монетизация на услугите. Най-лесният начин за това е рекламата. За развиващи се страни като Индия подобен подход е напълно приемлив и несъмнено ще се приеме с ентусиазъм от местните жители, много от които живеят в бедност.

Коментар