Чип имплант помага при отвличания

В Мексико, където похищенията на хора е процъфтяващ бизнес, потенциалните жертви се бранят с миниатюрни чип-предаватели.

Богатите мексиканци възлагат надежди на микроскопични схеми, които обещават да предадат информация за местоположението им, в случай, че бъдат отвлечени.

В латиноамериканската държава броят на отвличанията за периода от 2004 до 2007 г. е скочил с почти 40 на сто, сочи официалната статистика. Наред с конфликтни зони като Ирак и Колумбия, Мексико се нарежда сред най-рисковите за похищения държави.

Местните жители, вече обръгнали на престъпността, бяха възмутени от скорошното отвличане и убийство на 14-годишния Фернандо Марти. Той беше син на известен бизнесмен.

Мексиканците от средната класа също търсят мъничкия чип, разработен от Xega, местна компания за сигурност, чиито продажби скочиха с 13% тази година. С помощта на спринцовка, компанията инжектира обвития в кристал чип, с размерите и формата на зрънце ориз, в тялото на клиента.

Предавател изпраща сигнали през сателит, за да установи точното местоположение на човека. Така, ако той е в опасност, лесно може да бъде открит.

Като превантивна мярка, 28-годишната Кристина е имплантирала чипа в себе си и в 7 от членовете на семейството си миналата година. Тя не искала да се разкрива фамилията на семейството й от съображения за сигурност.

“Не сме заможни, но престъпниците са способни да те отвлекат и за един часовник. Всеки живее в страх”, казва тя, цитирана от redorbit.com.

Чипът струва $4 000 плюс годишна такса от $2 200.

Много от похищенията в Мексико остават необявени. Въпреки това, независимите анализатори твърдят, че поне 6 500 отвличания са направени през 2007 г., повечето то тях са били “експресни” – при тях жертвите са хващани и заставяни да изтеглят пари от банкомати.

Официалната статистика на правителството отчита едва 751 отвличания за миналата година. Институтът за изследване на престъпността ICESI обаче твърди, че броят на похищенията надхвърля 7 000.

Коментари по темата: „Чип имплант помага при отвличания”

добавете коментар...

  1. иван

    Не бих препоръчал този чип! Може да е много полезно неща срещу похищения, но той може да те следи по всяко време, а това е лошо! Лично аз не бих го допуснал!

  2. Mars

    e kato otvlekat nyakogo, nima chip-a ste gi spre…ne pishete smeshni prostotii, za da zaribyavate naroda BRE

  3. 111

    Венера Магнетика – to tova moje i da e chip, da ne e chovek

  4. grigo

    Абсолютно! Никога не давайте да ви сложат чип!

  5. Юлиан Илиев

    Част от великото заробване
    http://www.zeitgeistmovie.com/

Коментар