Edge става по-сигурен, работи във виртуална машина

Пуснат във виртуална машина, Edge става най-сигурният браузър, твърди Microsoft

Пуснат във виртуална машина, Edge става най-сигурният браузър, твърди Microsoft

Microsoft подобри сигурността на браузъра Edge с помощта на нова функция Windows Defender Application Guard (WDAG), която пуска приложението във виртуална машина, като по този начин го отделя от ядрото на операционната система.

Според разработчиците, WDAG превръща Edge в най-сигурния браузър на пазара. За реализация на защитата чрез WDAG се използва нова система за виртуализация, наречена Virtualization Based Security (VBS).

Подходът на Microsoft има и някои недостатъци. На първо място, виртуалната машина натоварва ресурсите на компютъра, с което влошава производителността. Второ, пуснат по този начин, браузърът не може да съхранява историята на сърфиране, бисквитки (кукита) и друга информация.

Функцията WDAG е достъпна само във версия Windows 10 Enterprise, ориентирана към корпоративни потребители. От нея могат да се възползват компютри с процесор, който поддържа виртуализация.

Коментари по темата: „Edge става по-сигурен, работи във виртуална машина”

добавете коментар...

  1. :)

    Иновативно за Майкрософт, хората сега са открили топлата вода 🙂

  2. Кръстьо

    За съжаление – историята е несправедлива.
    Америка са я откривали египтяни, финикийци, викинги, китайци и кой ли не, ама на – писали са я на Америко Веспучи, който е вдигнал най-много шум навремето …

  3. Saevar

    страхотно, ама такова подобно го има в Comodo от много време, отваряш браузъра в сандбокса … ама много са иновативни тея бре мама мия…

Коментар