Google Allo превиши 5 млн. сваляния

Ведната след появата си, Google Allo зае челни позиции в секцията на безплатните приложения в Play Store

Ведната след появата си, Google Allo зае челни позиции в секцията на безплатните приложения в Play Store

Само за една седмица, откакто е достъпен публично, новият месинджър Google Allo достигна над 5 милиона сваляния, според официални данни на онлайн магазина за Android приложения Play Store.

Google Allo анализира съобщенията на потребителите и на тази база предлага по-точни варианти за отговор по време на общуване. Софтуерът може да анализира и изображения – така например, ако потребителят изпрати снимка на любимо ястие, месинджърът ще предложи отговор „вкусно”.

Google Allo е способен също да предугажда отговори, да подсказва спортни резултати и да резервира места в ресторанти, като това са само част от възможностите му.

Приложението е достъпно за мобилни платформи iOS и Android. Веднага след появата си в Google Play Store, месинджърът зае първо място в категорията на безплетните приложения, но сега е на осма позиция.

5 млн. сваляния свидетелстват за много висок интерес към Google Allo, въпреки някои ограничения. Така например, не можете да инсталирате месинджъра на втори смартфон, заради обвързването на услугата към номера на телефона.

Коментар