TP-Link устройство поддържа 2Gbps по елмрежата

TL-WPA9610 е първото Powerline устройство в света с поддръжка на 2Gbps

TL-WPA9610 е първото Powerline устройство в света с поддръжка на 2Gbps

TP-Link пуска на пазара устройство, което осигурява предаване на данни скорости до 2Gbps посредством електрическата мрежа и 1,2Gbps в безжичната мрежа. TL-WPA9610 е първото Powerline устройство в света с поддръжка на подобни скорости.

Това устройство може да се ползва за стрийминг на 4K онлайн съдържание директно на телевизора, провеждане на видео-конференции от лаптопа, онлайн игри на геймърски конзоли, споделяне на големи файлове и сърфиране в интернет от няколко смартфона и таблета.

Стандартът HomePlug AV2 обезпечава скорости на трансфер до 2000 Mbps, което позволява стрийминг на 4K съдържание от конзоли, компютри или мултимедийни плейъри. За безжична връзка, Wi-Fi стандартът AC осигурява до 1,2Gbps в двете честотни ленти – 300Mbps за 2,4GHz и 867Mbps за 5GHz. Технологията 2×2 MIMO за генериране на лъчи поддържа стабилни и бързи връзки, дори в най-отдалечените кътчета на къщата.

TP-Link съобщи също за първия трибандов усилвател на безжичен сигнал RE550, който осигурява трансфер на данни със скорост от над 2Gbps. Устройството решава проблема с непълното покритие на жилището при традиционните безжични рутери.

Най-мощният продукт от гамата усилвателите на TP-Link е RE650 със скорости на трансфер на данни до 800Mbps в честотната лента от 2,4GHz и 1733Mbps при 5GHz.

Коментар