SAP влага 2 млрд. евро в IoT бизнеса

С милиарди включени към мрежата устройства , можем да променим обществото, икономиката и окръжаващата среда, заявиха от SAP

С милиарди включени към мрежата устройства, можем да променим обществото, икономиката и окръжаващата среда, заявиха от SAP

Немският софтуерен гигант SAP планира да вложи 2 млрд. евро в развитие на своя IoT (интернет на нещата) бизнес, съобщи Блумбърг, позовавайки се на източници от компанията.

Инвестицията цели да разшири използването на сензори, умни устройства и големи данни (Big Data) в работата на корпорациите и държавните структури. Новите технологии ще се развиват в рамките на бранда SAP IoT.

С милиарди включени към мрежата устройства имаме потенциал да променим обществото, икономиката и окръжаващата среда, заяви генералният директор на SAP Билл Макдермот.

Според прогнози на компанията, към 2020 г. глобалният IoT пазар ще достигне 250 млрд. евро. SAP очаква големи приходи от подобни решения и планира да отвори лаборатории в различни страни, за да си сътрудници с партньори, клиенти и стартъпи в сферата на IoT.

Инвестицията на SAP в IoT бизнеса включва придобиване на стартъпа Plat.One. Младата компания разработва платформа за връзка между IoT устройства, които използват различни протоколи за предаване на данни, и централна база данни.

Коментар