Netac N530S – ускорете компютъра си с този 240GB SSD

2,5-инчовият Netac N530S може да се монтира директно в лаптопи и чрез преходник в настолни компютри

2,5-инчовият Netac N530S може да се монтира директно в лаптопи и чрез преходник в настолни компютри

Все повече потребители се замислят за ъпгрейд на своите поостарели компютри с бърз полупроводников диск (SSD) на мястото на традиционния HDD или пък в допълнение към него. На пазара се предлага огромно разнообразие от SSD-та, а цените им вече са достатъчно ниски, за да оправдаят подобно обновление на РС-то – било то настолна машина или лаптоп.

Един от най-достъпните SSD е моделът Netac N530S с капацитет 240 гигабайта (GB), който вероятно ще отговори на нуждите на повечето потребители, особено на тези, които вече използват активно облачни услуги за съхранение. В случай, че 240GB не са достатъчни, винаги остава опцията за използване на бързия SSD заедно с твърд диск или пък SSD с по-голям капацитет.

Netac N530S се свързва към компютъра по интерфейс SATA III, който поддържа трансфер на данни със скорост 6 Gbps

Netac N530S се свързва към компютъра по интерфейс SATA III, който поддържа трансфер на данни със скорост 6 Gbps

Ще ви се стори невероятно колко леко е това устройство, когато вземете и отворите кутийката, в  която се намира Netac N530S. Дискът има размери 10,00×7,00×0,70 см и тежи само 46 грама! Но всъщност на дланта си имате една по-производителна алтернатива на твърдия диск, както показват резултатите от тестовете. SSD-то се свързва към компютъра по интерфейс SATA III, който поддържа трансфер на данни със скорост 6 Gbps.

Netac е китайски бранд, известен на пазара от 1999 г. като производител на USB флаш памети, портативни твърди дискове, SSD устройства, заедно с решения за сигурност и криптиране на данните. Моделът Netac N530S 240GB, в частност, използва бърза TCL NAND флаш памет и има показател MTBF (средно време между откази) 1 милион часа, по данни от производителя.

Netac N530S използва бърза TCL NAND флаш памет и има показател MTBF (средно време между откази) 1 милион часа

Netac N530S използва бърза TCL NAND флаш памет и има показател MTBF (средно време между откази) 1 милион часа

Тестовете на устройството показват ръст на производителността по всички показатели спрямо HDD. На първо място, намалява времето за зареждане на операционната система, а при работа и забавления ще забележите по-бързо изпълнение на програмите, по-отзивчиви игри и, разбира се, ускорено копиране на файлове. Netac N530S може да се използва с всички популярни операционни системи – Windows, Mac и Linux.

В типичния сценарий, на SSD устройствата с малък капацитет се инсталират операционната система и приложенията, докато данните – снимки, видео, документи и т.н. – се съхраняват на твърдия диск. При такава конфигурация ще усетите веднага значително подобрение в производителността на компютъра си. Ако пък използвате единствено SSD, допълнително предимство наред със скоростта е ниската консумация на енергия.

Netac N530S има размери 10,00x7,00x0,70 см и тежи само 46 грама

Netac N530S има размери 10,00×7,00×0,70 см и тежи само 46 грама

Netac N530S e 2,5-инчов SATA III диск за директно използване в лаптопи, докато за монтиране в настолни компютри ще ви е необходим преходник от 2,5 към 3,5 инча, какъвто можете да намерите на пазара за няколко лева. За прехвърляне на данните, дялове или на цели HDD към SSD са налични различни софтуерни инструменти като Acronis True Image Home, EaseUS Todo Backup Free и др.

В момента Netac N530S 240GB SSD е достъпен само за $67 в глобалния онлайн магазин GearBest.com. В комплекта влизат единствено устройството и ръководство за потребителя. Доставката на продукта е безплатна, вкл. до България, съгласно условията в сайта на търговеца.

Коментари по темата: „Netac N530S – ускорете компютъра си с този 240GB SSD”

добавете коментар...

  1. бачи кико

    случайно референтен линк да им даде на тях някой друга стинка намаление или точки 😀

  2. HDD

    46 грама? Майтап ли си правите?

  3. Tevez

    баси цените…

  4. :)

    Поне вместо глупави хвалебствия, да бяхте написали реалните скорости на четене/запис и да бяхте постнали тестовете на ASS SSD Benchmark-a от линка който сте дали към гиърбест….

Коментар