AMD пусна серия APU PRO за професионални лаптопи

Новите мобилни процесори AMD APU PRO са насочена към професионалния сегмент от пазара

Новите мобилни процесори AMD APU PRO са насочени към професионалния сегмент от пазара

AMD обяви нова линия ускорени (APU) процесори за мобилни компютри под името AMD PRO, насочена към професионалния сегмент от пазара. Това означава известни различия в конфигурирането спрямо потребителските APU на компанията, за да се осигури сертифициране и поддръжка от независими софтуерни разработчици на някои функции, например TrustZone.

Линията AMD PRO включва четири процесора, всички с последната микроархитектура на AMD с кодово име Carrizo, която се състои от един или два модула Excavator и графика Radeon Rx. За разлика от обикновената линия AMD A-Series, топ процесорът в AMD PRO има дизайн от клас A12, т.е. включва 12 изчислителни ядра заедно с R7 графиката.

Линията AMD PRO включва четири процесора, всички с последната микроархитектура на AMD с кодово име Carrizo

Линията AMD PRO включва четири процесора, всички с последната микроархитектура на AMD с кодово име Carrizo

Новите мобилни чипове ще намерят приложение както в лаптопи от висок клас, така и в по-достъпни решения в ценовия диапазон 500 до 800 долара. Бизнес клиентите ще могат да разчитат на поддържащ пакет при внедрявания на десетки и стотици бройки APU PRO лаптопи, например отдалечено управление чрез DASH и AMD PRO Control Center за малкия и среден бизнес (SMB).

AMD очаква редица нейните партньори от РС индустрията да излязат с предложения на база APU PRO в близките месеци. HP вече обяви серия от три нови модела EliteBook с процесори  APU PRO на AMD.

Коментар