Най-купувани са LED крушките по 5-10 лв.

Хората вече не се изкушават от най-евтините продукти и стават все по-чувствителни към качеството, заявиха от Realux

36% от потребителите у нас избират крушки от средния ценови клас 5-10 лв., според анкета на Realux

Българите предпочитат да купуват крушки на цена между 5 и 10 лева, показва неформално проучване на родната компания за енергоспестяващо и LED осветление Realux.

Според анкетата, 36% от потребителите избират крушки от средния ценови клас 5-10 лв., докато 27% предпочитат по-скъпите осветителни тела с цени над 10 лв., а 23% избират най-евтините крушки – между 1 и 5 лв.

За повечето хора (40%) най-важният критерии при покупката на лампи е мощността. По-малък брой от анкетираните (30%) са посочили, че решението какъв вид крушки да си набавят зависи в най-голяма степен от цената на различните видове продукти. 15% от анкетираните избират лампи според дизайна, а 11% според марката.

„Хората вече не се изкушават от най-евтините продукти и стават все по-чувствителни към качеството, защото от опит разбраха, че една качествена крушка възвръща инвестицията си многократно”, коментираха от Realux.

Проучването показва още, че над 40% от потребителите предпочитат да купуват осветителни тела от специализирани магазини. Големите вериги супермаркети и кварталните магазини са на второ място като избор и събират по 23%. Интернет се нарежда на последно място в проучването, като едва 14% от анкетираните посочват, че поръчват крушки онлайн.

„На пазара се предлагат стотици видове лампи и за купувачите е трудно да преценят коя отговаря най-добре на техните нужди. Затова все по-често се насочват към специализирани магазини за осветление, където могат да бъдат консултирани за различните продукти”, допълниха от компанията.

Realux e на родния пазар от близо 15 години, от 7 години продуктите й са достъпни и на пазарите в Германия, Румъния, Украйна, Гърция, Македония, а отскоро марката стъпи и във Франция.

Коментари по темата: „Най-купувани са LED крушките по 5-10 лв.”

добавете коментар...

 1. Фофу

  Абе вие Киро и Йордан, никак ли не се усещате какви глупости плющите. Ей така, търговеца си седи и си праска десетократни печалби. Ами ако е така, тия производители да не пасат трева, щяха да си направят собствени мрежи и щяха сами да си праскат десетократните печалби.

  Печалбите обикновено се разпределят като се вземе крайната цена и се оставят 40% за дистрибуция или примерно до 10 процента за дистрибуторите на едро и до 30% за крайните търговци. При тия условия горе долу всички са доволни. И клиентите които примерно няма да им се наложи да ходят от София до морето за да си купят морска риба или морска сол или до Ловеч за ъглъшлайфи и дрелки или до щатите … извините до Китай за айФоня или Галаскиту. Разбира се това е опростен вариант защото има разлика дали става въпрос за продажби на хляб от 90 ст или автомобил за 90 хил лв.

 2. Милен

  Аз имам LED крушки от 4г и нито една дефектирала – от БГ търговец и марка

 3. Wind

  Преди година и половина смених всички крушки в нас с LED еквивалентни. До момента не е изгоряла нито една, а старите крушки горяха на по 2-3 месеца максимум. Адски съм доволен от качеството поне на този етап. Ще видим след като изтече двугодишната гаранция на производителя, но за сега всичко е идеално.

 4. LUD

  Повечето LED крушки за много ниско качество на изработка. Независимо дали 5 лв или 20 лв. Иначе търговците ясно че искат да печелят максимума и често цената е в пъти по-голяма от тази на производителя. Реално ги правят по-калпави че да горят по-често.

 5. Киро

  Ами, аз неведнъж съм казвал, че търговията в крайна сметка е вид измама. Купуваш от едно място и ги продаваш на друго, но вече с завишена цена. Така търговеца (измамника) печели 10 пъти повече от колкото производителя!

 6. Йордан

  Един от проблемите на потребителите в съвременния свят е, че високата цена в много случаи не означава високо качество.

  Пазарите са залети с боклуци, но всеки търговец сам решава каква надценка да си сложи. И така боклукът, който струва 2лв, се продава за 20лв, а ти си въобразяваш, че си си купил хубава стока, защото си платил цена над средната за съответния продукт. Такъв е днешният свят.

Коментар