Samsung спря производството на Galaxy Note 7

Проблемът с Galaxy Note 7 все още не е отстранен напълно

Проблемът с Galaxy Note 7 все още не е отстранен напълно

Samsung прекрати временно поизводството на смартфони Galaxy Note 7, поради продължаващите съобщения за избухнали батерии, вкл. от заменени устройства на клиенти, съобщи агенция Ренхап.

В частност, корейската компания спира производството в завода си във Виетнам, който изпълнява поръчките за международния пазар, твърди Ренхап, позовавайки се на източници, свързани с доставчиците на Samsung.

Ходът на Samsung да замени дефектните смартфони Galaxy Note 7 не реши главния проблем на устройствата – тяхното възпламеняване. И след замяната продължиха да пристигат съобщения за инциденти с Galaxy Note 7, дори когато смартфонът не е включен към електрическата мрежа.

Samsung вече изтегли от пазара 2,5 млн. продадени устройства в различни страни по света, а големи авиокомпании призоваха клиентите си да не ползват Galaxy Note 7 на борда на самолета и да не го пренасят с багажа.

Потребители, които са получили нови смартфони, се оплакват, че устройствата прегряват по време на разговор, а батерията се разрежда твърде бързо. Samsung, от своя страна, уверява, че това са единични случаи.

Коментар