Samsung направи неочакван подарък на Apple

Продажбите на iPhone ще се покачат с 14-15 млн. броя през третото тримесечие, заради проблемите на Samsung с Galaxy Note 7

Продажбите на iPhone ще се покачат с 14-15 млн. броя през третото тримесечие, заради проблемите на Samsung с Galaxy Note 7

Акциите на Apple достигнаха годшния си максимум, след като Samung обяви, че спира производството и продажбите на Galaxy Note 7.

В понеделник котировките на Apple се покачиха с 2,3% на борсата Nasdaq, достигайки 116,73 долара за акция, или най-голямата си стойност от декември 2015 г. насам.

Динамиката в акциите на Apple през последните дни е обусловена изцяло от проблемите на конкурента Samsung с дефекта в Galaxy Note 7, довел до спиране на устройството от продажби и изтегляне от пазара на вече продадените бройки.

Според анализатори от S&P Capital IQ, проблемът с Galaxy Note 7 ще позволи на Apple да продаде допълнително от 14 до 15 млн. броя iPhone през третото тримесечие на 2016 г.

Уол Стрийт очаква Apple да отчете продажби на своя флагмански продукт в размер на 60 млн. броя за периода юли-септември, в сравнение с 64 млн. броя година по-рано.

Коментари по темата: „Samsung направи неочакван подарък на Apple”

добавете коментар...

  1. samsung

    apple купува батерии от samsung че са най евтини.

  2. mssucks

    На мен ми намирисва на саботаж от “АлфаБет” за да може да си продават ниско-технологичният боклук “Пиксел”. Как да имат добър старт “пикселите” като са на същата цена като S7-S7 edge и “ноут 7” а отстъпват във като “желязо” и то с много! Апъл няма какво да живнат те и без това си печелят най много от смарт-фоните, техните смарт-фони са със една идея по качествени от всички останали на пазара!

  3. Луд

    Стига с тия глупости, момичета и момчета. Който ползва андроид, трудно минава на айфон. Който ползва айфон, трудно минава на андроид. От провала на ноут 7 ще спечелят хуявей, шиаоми, че ако щеш и гугълските пиксели.

    Май тъпите анализаторчета сега се чудят какви идиотски обяснения да измислят защо не са им се сбъднали прогнозите.

  4. Иван

    @Аман,
    Ми ти и неможеш….

  5. Иван

    @Аман,
    Ти и не можеш, дори и да искаш!

  6. Anonymous

    Със сълзи се смях на написаното! “Ще живнат!”

    То бива писане на тенденциозни малоумия, бива, ама това е просто покъртително 😀

    И к’во? Като им “живнат” продажбите, ще се разминат с неизбежния фалит, а? Нищо! Догодина пак чакаме да фалират. Чакаме ги последните 40 години 😀

  7. Аман

    Е пак няма да си купя ябълка.

  8. Йордан

    Доста се издъниха Samsung.

Коментар