Android 7.1 излиза в началото на декември

Android 7.1 влезе в етап на бета тестове, съобщи Google

Android 7.1 влезе в етап на бета тестове, съобщи Google

Google започна бета тестове на нова версия 7.1 на операционната система Android, съобщават от компанията в блога за разработчици.

Тестовото обновление Developer Preview ще стане достъпно в края на октомври тази година, а финалната версия се очаква в началото на декември първо за притежателите на устройства Nexus 5X, 6P и Pixel C, а по-късно за Nexus 6, 9 и Player.

Новите „гугълфони” Pixel и Pixel XL ще се доставят именно с Android 7.1, докато останалите прозиводители на Android смартфони ще получат обновлението на по-късен етап.

Android 7.1 включва аналог на технологията 3D Touch в iOS, а разработчиците могат да добавят изскачащи менюта при натискане на икона на приложение.

Google въвежда и инструмента Storage manager Intent за оптимизиране на паметта на устройството и премахване на ненужните файлове. Добавени са стикери и анимирани картинки към стандартната клавиатура.

В началото на октомври Google обяви два собствени смартфона – Pixel и Pixel XL, за които твърди, че имат най-добрата камера на пазара. Android 7.1 ще работи на тези устройства без допълнителна фирмена обвивка.

Коментар