Смарт очилата HoloLens идват в Европа

Microsoft HoloLens позволяват наслагване на цифрови изображения върху картинките на обекти от реалния свят

Microsoft HoloLens позволяват наслагване на цифрови изображения върху картинките на обекти от реалния свят

Microsoft пуска на европейския пазар очилата с допълнена реалност HoloLens, които досега бяха достъпни само в Северна Америка. Но експанзията е насочена само към ограничен кръг потребители, съобщи eWeek.

Очилата вече са достъпни за предварителни поръчки във Франция, Германия, Ирландия и Великобритания, както и в Австралия и Нова Зеландия, а от март се продават в САЩ и Канада. Цената на HoloLens за европейците е 3,3 хиляди евро.

Microsoft HoloLens позволяват наслагване на цифрови изображения върху картинките на обекти от реалния свят, в резултат на което дори примитивни приложения като личен дневник могат да се оформят по оригинален начин.

Смарт очилата разчитат на 32-битов процесор Microsoft Holographic Processing Unit с архитектура Intel, допълнен от 2GB оперативна памет и 64GB постоянна памет, безжични модули Wi-Fi 802.11ac и Bluetooth 4.1 LE. Времето за автономна работа е около 2-3 часа при активно използване, а в режим на изчакване – до две седмици.

В момента HoloLens са достъпни само във вариант за разработчици (Development Edition), които участват в програмата за тестване Windows Insider, попълнили са анкета и са заявили какви проекти искат да развиват.

Коментари по темата: „Смарт очилата HoloLens идват в Европа”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Гледах представянето на HoloLens – технологията е в прекалено ранен стадий. Практически не са направили дори крачка напред от нивото на университетските проекти и изследвания, на които базират работата на устройството.

    Цялото това бързане дава илюзията, че MS са иновативна компания. В дългосрочен план ще е поредният прибързан и нескопосан продукт като всичко останало, което някога са пускали.

Коментар