Microsoft пуска HoloLens в България

HoloLens позволяват поставяне на холограми във физическа среда

Очилата за добавена и смесена реалност HoloLens, които са и първият в света самостоятелен холографски компютър с Windows 10, ще бъдат достъпни за корпоративните клиенти и в България, съобщи Microsoft по време на събитието Future Decoded в Лондон.

Освен в България, компанията ще разшири пазара на HoloLens и в още 28 европейски държави. Това е първият напълно самостоятелен холографски компютър, работещ под Windows 10. Очилата дават пълна свобода на движение, тъй като са безжични и нямат нужда от връзка с телефон или компютър.

HoloLens позволяват поставяне на холограми във физическа среда и дават нов поглед върху околния свят. Microsoft представи очилата в началото на 2015 г., а през март 2016 г. те станаха достъпни за корпоративни партньори и разработчици в САЩ и Канада.

HoloLens е първият напълно самостоятелен холографски компютър, работещ под Windows 10

„Смесената реалност има пълния потенциал да помогне на бизнеса и потребителите да извършват действия, които до момента са били невъзможни. От друга страна, смесената реалност позволява на бизнес организациите и техните служители да изпълняват важни задачи по-бързо, безопасно и ефикасно, като създава и нови канали за комуникация с клиенти и партньори”, посочи Лорейн Бардийн, генерален мениджър за Microsoft HoloLens и Windows Experiences.

До момента HoloLens бяха достъпни на пазарите в 10 държави. След настоящата почти тройна пазарна експанзия, HoloLens ще станат достъпни в 39 държави, вкл. България.

Коментар