EUDojo в Европейския парламент

Събитието бе подкрепенo от посланика на дигиталните умения Ева Паунова, Microsoft и Liberty Global

Събитието бе подкрепенo от посланика на дигиталните умения Ева Паунова, Microsoft и Liberty Global

21 октомври 2016 г. – На 18 октомври в Европейския Парламент в Брюксел се състоя четвъртото издание на EUDojo, в което за първи път взеха участие и деца от България. Събитието е подкрепенo от посланика на дигиталните умения Ева Паунова, Microsoft и Liberty Global.

В тазгодишното издание на EUDojo взеха участие 50 деца програмисти от ЕС. Младите програмисти се събраха в Брюксел от Ирландия, Италия, Румъния, Холандия, България и Белгия. За първи път в събитието се включиха и представители от България – Мария и Дара, които посещават клубовете по програмиране от самото начало на инициативата на Дигитална национална коалиция – CoderDojo България.

CoderDojo България се включи в четвъртото издание на „EUDojo” – събитие, обединяващо млади програмисти от цяла Европа с евродепутати от всички страни-членки на ЕС. EUDojo се провежда в рамките на годишната инициатива на генерална дирекция Съобщителни мрежи, съдържание и технологии на Европейската комисия Европейска седмица на програмирането 15 – 23 октомври 2016 г.

Организатори на „EUDojo” са глобалната общност от клубове за млади програмисти-доброволци „CoderDojo” и евродепутатът от Групата на ЕНП Шон Кели.