Cisco се подсилва с разработчик на имейл софтуер

Мрежовата корпорация Cisco обяви намерението си да придобие PostPath, доставчик на ново поколение софтуер за имейл и планиране. Базираната в Маунтин Вю, Калифорния, софтуерна компания има офис за разработване на нови продукти и в София, съобщиха от българското представителство на Cisco.
С покупката на PostPath, гигантът ще доразвие настоящата си платформа за имейл и календар WebEx Connect. Cisco ще разшири функционалността на своята гъвкава платформа „софтуерът като услуга”, която включва моментални съобщения, пренос на глас, данни, видео, управление на документи и Web 2.0 приложения. Комбинацията от услуги ще позволи на потребителите да ускорят бизнес процесите вътре и извън своята организация
PostPath предлага Linux-базиран имейл, календар и решение за връзка в реално време. Софтуерът на компанията е съвместим с много други имейл решения на различни доставчици и е подходящ за Ajax уеб клиенти, които са независими от използвания браузър. В допълнение, PostPath е съвместим и с много мобилни клиенти.
Според условията на споразумението за придобиване, Cisco ще заплати приблизително $215 милиона за пълния пакет акции на PostPath. Придобиването е обект на стандартните процедури и условия за продажба и се очаква да приключи до края на октомври 2008 г.
Служителите на PostPath ще станат част от поделението на Cisco Collaboration Software Group.

Коментар