Новият MacBook Pro 15″ разчита на Radeon Pro 400

Мощни и енергоефективни чипове Radeon Pro 400 задвижват графиката на новия MacBook Pro

Мощни и енергоефективни чипове Radeon Pro 400 задвижват графиката на новия MacBook Pro

Новият 15-инчов ноутбук MacBook Pro на Applе идва с вграден енергоефективен графичен чип Radeon Pro 400, съобщи AMD.

Линията графични процесори Radeon Pro 400 осигурява значително по-високи производителност и ефективност спрямо предишното поколение графични решения в същия сегмент.

Radeon Pro 400 са предназначени за креативните потребители – художници, дизайнери, фотографи, хора от филмовата индустрия и инженери, които формират съвременната ера на създаване на съдържание.

Тези графични чипове са базирани на архитектурата Polaris и са произведени по 14-нм FinFET технология. За да създаде възможно най-тънкия графичен чип, AMD използва сложен процес, известен като „изтъняване на кристалната подложка”, като така намалява дебелината на силиция от 780 микрона на само 380 микрона, което е по-малко от дебелината на четири листа хартия един върху друг.

Консумирайки по-малко от 35W, графичните чипове Radeon Pro 450, 455, и 460 работят тихо и хладно и при най-натоварващите задачи в съвременните креативни приложения.

Коментари по темата: „Новият MacBook Pro 15″ разчита на Radeon Pro 400”

добавете коментар...

  1. :):)

    Интересно като не си използвал MagSafe, как си зареждал?

  2. Anonymous

    Упс, не съм си дописал едното изречение: MagSafe е конектора на кабела за захранване, та не знам как “:)” никога не го е ползвал, пък е на MBP.

  3. Anonymous

    Всъщност, са 4 USB-C изхода.

    MagSafe е конектора за лаптопи, та “:)”, не те знам как не си го ползвал, ако имаш MBP. За светещата емблема и аз няма да страдам, реално не я виждам.

    Power бутона, всъщност, е комбиниран с TouchID – натиска се.

    Имах надежди, че Intel и АMD ще се разбързат с най-новите си продукти и Apple ще ползват съответно Kaby Lake и Zen, но животът е несправедлив … 😀

  4. :)

    Kombainer … ESC има и се намира на новият тъч панел (софтуерен бутон). По-малък размер, по-малка батерия. Важното е , че пак ще си караш един работен ден без да вижда ток. 3-те изхода са ми ок, рядко ми трябват повече от 2. MagicSafe никога не съм ползвал. Когато работя на лаптопа ми е все тая дали свети нещо за пред хората, дори предпочитам да не свети. Те такива неща от един потребител на MacBook Pro.

  5. Kombainer

    Новият MAcBook Pro ще е пълен боклук

    – няма ESC key и Power бутон
    – по-малка батерия
    – само 3 изхода
    – без MagSafe
    – без светещото лого, което беше най-разпознаваемото нещо в лаптопа.
    – цената е завишена

Коментар