Tesla дължи милиарди на Panasonic

Американският производител на електромобили Tesla Motors е задлъжнял сериозно на своя партньор в доставката на батерии Panasonic, съобщи Ройтерс.

Общата сума на задълженията възлиза на 1,7 млрд. долара. Те са натрупани в „гигафабриката”, която произвежда батерии за електромобилите Tesla.

През 2014 г. Panasonic, която доставя акумулатори за Tesla, се съгласи да участва във финансирането на т.нар. гигафабрика. Очаква се производството да започне в края на годината, а пълната мощност да бъде достигната към 2020 г.

Стойността на съвместното производство се оценява на 5 млрд. долара. Наскоро Panasonic увеличи инвестициите си в предприятието, предвид заявения силен интерес към неговата продукция.

Коментари по темата: „Tesla дължи милиарди на Panasonic”

добавете коментар...

  1. DARK

    Аз ги четох и английските статии са некадърно написани щото не са разбрали какво се случва.Но като се прочете въпросният Regulatory Filing в който са ги завели тия пари се разбира , че става въпрос за батерии които ще се произведат в бъдеще и тъй като не знаят във какъв времеви период ще се произведат са решили да се задължат да гарантират на Panasonic , че ще закупят от тях батерии за поне $1.7 млрд. и съответно заради тази гаранция и им дължат пари за все още не произведена продукция.

  2. :)

    По некадърно пре(на)писана статия не може да има! Уж дължи пари , пък то съвместна фабрика, а и скоро увеличила инвестициите в “предприятието”. Хаотично та дрънка 🙂

Коментар