Google разработчици към ЕК: не спирайте прогреса!

Алиансът на разработчиците на Google призова Европейската комисия да не налага ограничения на Andoid, спъвайки по този начин прогреса

Алиансът на разработчиците на Google призова Европейската комисия да не налага ограничения на Andoid, спъвайки по този начин прогреса

Европейската комисия не бива да налага ограничения за прогреса. Това обяви в изявление Джей Уорд, президент и главен изпълнителен директор на Алианса на Google разработчиците (Google Developers Alliance), в отговор на продължаващото разследване на Европейската комисия относно операционната система Android.

„Възходът и бързият растеж на пазара на мобилни приложения създаде повече възможности – и насърчи повече предприемачество – от която и да е друга иновация сред поколенията. Операционната система Android е катализатор за избора на разработчиците и за потребителските услуги – предлагайки над 2,2 милиона приложения, достъпни за европейските потребители днес, с едно докосване на екрана. Движещата сила зад тази иновация е била и продължава да бъде конкуренцията”, заяви Уорд.

„Здравето на този нов и динамичен пазар се отразява на неговия растеж, развиващите се бизнес модели, богатството на избора пред потребителите, издателите, програмистите. От името на десетките хиляди членове на Алианса на Google разработчиците в целия свят, ние призоваваме Европейската комисия да си спомни, че индустрията на мобилните приложения не е като която и да е друга, която сте виждали досега – тя е взаимосвързана и взаимозависима, без граници откъм мащаб или география. Сега не е времето да се налагат ограничения и да се спъва прогресът! Моля, не преобръщайте наопаки години на напредък”, казва Уорд.

Наскоро Алиансът публикува данни, според които 97% от Google разработчиците в Европа смятат, че индустрията на мобилните приложения е силно конкурентна. 80% я описват като „много конкурентна”. Очаква се сдружението да публикува данни за навиците на европейските потребители по отношение мобилните приложения в понеделник, 14 ноември.

Коментари по темата: „Google разработчици към ЕК: не спирайте прогреса!”

добавете коментар...

  1. Ивчо

    До LUD
    А какво да използват?

  2. Anonymous

    Google деградира от “Don’t be evil” до синоним на мръсния бизнес. Малко шамари биха могли единствено да са им в помощ.

  3. LUD

    Да престанат с практиката да ограничават членовете на алианса да ползват само Android !

Коментар