LG обещава милиметров OLED телевизор

LG подготвя комерсиален вариант на прототипа Wallpaper OLED TV с дебелина 1 мм

LG подготвя комерсиален вариант на прототипа Wallpaper OLED TV с дебелина 1 мм

LG подготвя за пазара ново поколение ултратънки OLED телевизори. Модел с дебелина на екрана само 1 мм се очаква да дебютира през следващата година.

На сайта на браншовата организация WiFi Alliance се появи информация за модела LG W7, който се явява комерсиално въплъщение на рекордно тънкия прототип LG Wallpaper OLED TV, показан още през 2015 г.

OLED панелът от тип „тапет” има дебелина едва 0,97 мм и тежи само 1,9 кг. Той може да се закрепва и сваля лесно от стената с помощта на специална магнитна подложка.

LG е основният двигател на OLED телевизорите. Компанията влага милиарди долари за развитие на технологията, но бъдещето на OLED като доминант на пазара не е сигурно. Конкурентът Samsung в същото време налага успешно технологията с квантови точки.

Коментари по темата: „LG обещава милиметров OLED телевизор”

добавете коментар...

  1. :о)

    качеството на картината на OLED …100% е по-добро и това става ясно не от рекламни брошурки а от две технологии сложени една до друга.
    Всички го вияха и не случайно го развиват това OLED.
    Само китайчоците със старите LCD фабрики си организират “изследвания” как видиш ли ЛЦД било по-добро от ОЛЕД…няма как да е по-добра технология която ДОПУСКА умрели пиксели щото видиш ли това било нормално.

  2. Димитър Иванов


    Предпочитам 20см тв с 1% по-добра картина отколкото това.

    Много ми е интересно защо предпочиташ 1 или 5 или 10% по-добра картина. Вече нивото на картината в повечето ТВ и монитори е на доста високо ниво. Съмнявам се освен ако не си някакъв супер маниак или това ти е работата ако ти пуснат едно и също видео за 5 секунди на 10 различни екрана (без да им знаеш марка и модел) дали ще може да оцениш коя с какво качество е?

    п.с. моля да не се бърка качество на хардуер с качество на съдържание (филма, клипа, който се гледа)

  3. Станислав

    Великата картина на ОЛЕДА е мит, но не ми се влиза в спор с разбирач прочел цели 3 рекламни брошурки, друг въпрос е защо да не си взема олед дебел цели 3см пак с по-добра картина.

  4. Anonymous

    По добра картина от ОЛЕДА няма. Остави технологиите да се развиват и си карай с Юнуса.

  5. Станислав

    Предпочитам 20см тв с 1% по-добра картина отколкото това.

Коментар