На хоризонта: Смартфони с четири камери

Doogee работи по смартфони със сдвоени предна и задна камера

Doogee работи по смартфони със сдвоени предна и задна камера

Смартфони с двойна задна камера вече се предлагат на пазара от различни производители. През следващата година се очаква да излязат и модели със сдвоена предна камера, които ще ознаменуват появата на смартфони с общо четири камери.

Компанията Doogee изглежда първа ще предложи 4-камерен смартфон. В момента тя подготвя устройство, при което и задната, и предната камера са сдвоени, според официална информация от производителя.

Очаква се Dogee да предложи няколко модела смартфони със сдвоени камери. Част от тях ще имат само двойна задна камера, като и двата датчика ще бъдат с резолюция 13 мегапиксела. Единият от тях е монохромен, като така се постига по-реалистичен ефект при размиване на фона и промяна на фокусирането на вече получените изображения.

Засега няма информация за характеристиките за предната сдвоена камера. Бъдещите устройства ще предложат AMOLED екран и операционна система Android 7.0. Цените и сроковете за пускане на пазара все още не са известни.

Коментари по темата: „На хоризонта: Смартфони с четири камери”

добавете коментар...

 1. :)

  Ти не си “ръб”, а обикновен чалгар 🙂

 2. Ръб

  Ако имахте мангизи – нямаше да ревете що не издържали 10 г. , ами щахте да ги менкате и вие.Демек не сте зелени ,ами нямате $зелено$.

 3. fuq_u

  Голяма боза.
  Сложете му 2-4-6 камери, сложете му GoPro вътре…
  Накрая телефона да има функция да прави 360 видео, защо пък не?
  Иновацията куца яко. Не намирам нищо по-удовлетворяващо нуждите на хората в това телефона да има повече от 1 камера.
  Кур за иновацията, дайте да бутаме по 3 камери, 8 говорителя, 13 батерии и Facebook приемник вместо LiFi…

 4. Димитър Иванов

  Малко е пресилено като коментар, но долу горе на там са тръгнали нещата. Но замислете се, не може пък по 2 пъти на година или всяка година да има уникални иновации. Това, което беше в последните 10-15 години е някакъв силен тласък и се стигна доста високо ниво за такъв тип джаджи като смартфон.

  За мен огромния проблем е защо се приема от обществото за нормално 1 телефон да се ползва 2-3, макс 4 години и вече трябва да се сменя. Да, някои хора може да искат да са на гребена вълната, но имам усещането, че това повсеместно е прието.

 5. Harry

  Съгласен!

 6. Anonymous

  Тотална липса на идеи настана в този сегмент. Шепа камери… 16k… монитори от двете страни… глупости без особено прагматично основание, разчитащи на не особено умни маниаци на джаджи…

Коментар