Клавишите Page Up/Down патенти на Microsoft

Два от често употребяваните клавиши – Page Up и Page Down вече са патент на Microsoft. Зявка за тях компанията е подала още през 2005 година, но едва сега Патентното бюро на САЩ е взело окончателно решение в полза на софтуерния гигант.

В патент с номер 7 415 666 изобретението се описва като “метод или система в програма за разглеждане на документи, позволяващ “прелистване” на определена част на документа, например, страница…”. В описанието на патента се разглеждат също така обикновените функции на клавиша.

Някои експерти поставят под въпрос принадлежността на изобретението на Microsoft. Налице са и много други патенти, регистрирани от корпорацията, които описват общоизвестни идеи.

В последните години Microsoft провежда много активна политика по регистриране на патенти за различни изобретения. Към март 2006 година компанията имаше 5 хиляди патента, а сега броят им приближава 10 хиляди.

Коментари по темата: „Клавишите Page Up/Down патенти на Microsoft”

добавете коментар...

  1. Христо

    Е, ми, хората започват да патентоват нещата, които са създали и разработили. Разбира се, от чисто етична гледна точка, това не е правилно. Като например този случай, при положение, че тази технология се ползва от толкова дълго време и не е имало патент до сега. Става малко, като жестовете при работа с тъч скрийн, само че там Епъл са си направили труда да патентоват навреме някои неща.

  2. Въх

    И ся кво?

Коментар