HTC може скоро да продаде телефонния си бизнес

В продължение на няколко години HTC регистрира намаляващи продажби и спад на пазарния си дял

В продължение на няколко години HTC регистрира намаляващи продажби и спад на пазарния си дял

Тайванският производител на смартфони HTC може да продаде телефонния си бизнес в близките месеци, според неофициални информации, публикувани в интернет.

Очаква се компанията да сключи сделка през пролетта на 2017 г., твърди китайското издание MyDrives.com. Като причина за евентуалната продажба се изтъкват слабите финансови показатели на HTC.

Не се съобщава каква е цената на компанията в момента. Ръководството на HTC все още не е коментирало появилите се слухове за излизане от пазара на смартфони.

По-рано тази година президентът на компанията Чанг Чиа Лин заяви, че телефонният бизнес на HTC ще излезе от загубите през третото тримесечие на 2016 г. Той обеща промени в стратегията и фокус върху смартфоните от висок клас, както и намаляване на броя на бюджетните модели.

В продължение на няколко години HTC регистрира спад на приходите от продажби на смартфони и намаляващ пазарен дял. В периода юли-септември 2016 г. чистата загуба на компанията възлезе на 57 млн. долара, а анализаторите очакват загуба и за четвъртото тримесечие.

Коментари по темата: „HTC може скоро да продаде телефонния си бизнес”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Заглавието

    телефония бизнес на HTC
    ще излезе от загубите през третото тримесечие на 2016 г.
    защото ще продаде телефоният си бизнес.

Коментар