Huawei гони ръст при таблети, смартфони и ноутбуци

Huawei преследва по-голям пазарен дял при смартфони, ноутбуци и таблети през 2017 г.

Huawei ще преследва по-голям пазарен дял при смартфони, ноутбуци и таблети през 2017 г.

Huawei планира да увеличи пазарния си дял в три сегмента от пазара през следващата година – смартфони, таблети и ноутбуци, съобщи Digitimes.com.

През последното тримесечие китайският технологичен гигант увеличи дела си при смартфоните от 7,7% до 8,7%. Компанията заема трето място в света, отстъпвайки само на Samsung и Apple.

Huawei възнамерява да засили партньорствата си с тайвански контрактни производители на устройства, за да постигне набелязаните за следващата година цели в трите пазарни ниши.

При смартфоните, в частност, Huawei ще настъпва в няколко направления. Предполага се, че новата серия устройства Nova ще конкурира успешно Oppo и Vivo при моделите за младежката аудитория. От марката Honor се очаква да увеличи продажбите през онлайн канала, докато във високия клас устройства Huawei ще заложи на едночипови решения (SoC) HiSilicon Technologies.

Резултатите на Huawei от тази година дават основание за ръст и на пазара за таблети. Компанията вече е продала повече устройства отколкото планираше.

Що се отнася до ноутбуците, Huawei ще търси ръст през 2017 г. чрез нови серии с размери на екрана 13 и 15 инча. Устройствата ще се произвеждат от гиганта Foxconn.

Коментар