Huawei печели най-много при Android смартфоните

Huawei е на второ място по печалба на пазара за смартфони и на първо при Android устройствата

Huawei е на второ място по печалба на пазара за смартфони и на първо при Android устройствата

На претъпкания пазар за смартфони Huawei е компанията, която печели най-много от продажбите на Android устройства, по данни на Strategy Analytics за третото тримесечие на годината.

Като цяло, Apple взима лъвския пай от печалбата на пазара за смартфони. В периода юли-септември американската компания е получила оперативна печалба от 8,5 млрд. долара, или 91% от сумарната печалба на индустрията, която е $9,4 млрд.

След Apple по този показател се нарежда Huawei. Производителят от Китай, който е трети по големина в света на смартфоните, има оперативна печалба за периода в размер на 200 милиона долара, или 2,4% от общата за пазара, а това го прави най-печелившият играч при Android устройствата. Следват други две китайски компании Vivo и Oppo, всяка с по 2,2% от общата печалба.

През тримесечието Apple е продала 45,5 милиона смартфона на средна цена 600 долара за брой. Компанията е разширила присъствието си от 33 на 40 пазара в света.

Що се отнася до Huawei, анализаторите изтъкват ефективния канал за доставки, привлекателния продуктов асортимент и успешната маркетингова стратегия на компанията.

Коментари по темата: „Huawei печели най-много при Android смартфоните”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Интересно дали приспадат държавните дотации от печалбите?

  2. Anonymous

    Ябълка няма да издържи срещу китайки(партията печата юани като за олимпиада)

Коментар