IBM отваря нови дейта центрове във Великобритания

IBM оперира 50 центъра за данни в света, които обезпечават облачните й услуги

IBM оперира 50 центъра за данни в света, които обезпечават облачните услуги на ИТ гиганта

IBM разширява присъствието си във Великобритания, въпреки опасенията на мнозина анализатори, че големи международни компании може да свият дейността си на острова след Брекзит.

В частност, IBM планира да отвори четири нови центъра за данни в Обединеното кралство, като така общият им в брой в страната ще нарасне до 6. Компанията разполага и с 16 дейта центъра в континентална Европа, отбелязва TechCrunch.com.

Първият нов център във Фарнхам ще започне работа през декември, а останалите три – през следващата година. IBM не строи от нулата собствени дейта центрове, а наема помещения, в които изгражда инфраструктура, вкл. електрическа, мрежова, изчислителни мощности, сторидж и т.н.

Вторият от новите обекти ще работи като Ark център – това е съвместно предприятие на IBM с правителството на Великобритания и вероятно ще доставя облачни услуги за държавния сектор.

Наскоро IBM откри дейта център в Осло, Норвегия, а по-рано разшили присъствието си в Азия, като отвори обект в Южна Корея. Общо, компанията оперира 50 центъра за данни в света, които обезпечават облачните услуги на ИТ гиганта като Watson, SoftLayer и BlueBox.

През третото тримесечие на текущата финансова година облачният бизнес донесе на IBM приходи в размер на 12,7 милиарда долара.

Коментар