Microsoft чака положителен отговор от ЕС за LinkedIn

По-рано тази година Microsoft се споразумя с LinekId да погълне мрежата за 26,2 млрд. долара

По-рано тази година Microsoft се споразумя с LinkedIn да купи мрежата за 26,2 млрд. долара

Microsoft вероятно ще получи одобрение от Европейската комисия за поглъщане на социалната мрежа LinkedIn, предаде Ройтерс, позовавайки се на информирани източници. Комисията трябва да обяви решението си на 6 декември.

Твърди се, че Microsoft се е съгласила на отстъпки, за да получи одобрение на сделката от Брюксел. В частност, компанията ще позволи на конкурентните делови мрежи да получат достъп до Outlook и да изключват бързия достъп до LinkedIn на новите компютри след покупката им.

По-рано тази година Microsoft постигна принципна договорка с ръководството на LinkedIn за покупка на бизнес-ориентираната социална мрежа за $26,2 млрд. Съгласно условията на сделката, LinkedIn ще запази бранда си и ще остане независима структура.

Конкуренти на Microsoft атакуваха сделката пред антимонополните органи в ЕС. Според лидера в облачните CRM услуги Salesforce, придобиването застрашава принципите на конкуренцията.

Salesforce и други големи играчи се опасяват, че с придобиване на базата данни на LinkedIn с 450 млн. специалисти от над 200 страни, Microsoft може да откаже достъп на конкурентите до тази информация и така да получи предимство.

Коментари по темата: „Microsoft чака положителен отговор от ЕС за LinkedIn”

добавете коментар...

  1. :о)

    Така е…хората искат достъп И ДО ТИЯ ДАННИ…за всеки случай…

Коментар