Surface Phone идва с 5,5-инчов екран и Windows 10

Surface Phone ще има голям 5,5-инчов екран и до 6GB оперативна памет

Surface Phone ще има голям 5,5-инчов екран и до 6GB оперативна памет

Първият смартфон с бранда Surface на Microsoft приближава етапа на серийно производство. Вече са известни и някои технически характеристики на устройството.

Surface Phone ще се произвежда от Pegatron – един от големите тайвански играчи, който освен с Microsoft си партнира и с Apple по линия на iPhone, съобщи китайското издание Commercial Times.

В момента Microsoft оптимизира каналите за продажба на таблети и се подготвя за анонса на Surface Phone през 2017 г. Точните срокове за излизане на смартфона все още не са обявени.

Твърди се, че Surface Phone ще има 5,5-инчов екран, до 6GB оперативна памет, флагмански процесор Qualcomm Snapdragon 835 и 64-битова версия на Windows 10 Mobile.

На фона на свиването на телефонния бизнес на Microsoft, се появиха слухове, че компанията може да се откаже от производството на смартфони. Но главният изпълнителен директор Сатя Надела опроверга тази информация в интервю за Australian Financial Review.

Коментари по темата: „Surface Phone идва с 5,5-инчов екран и Windows 10”

добавете коментар...

  1. 112

    Екстра са си телефоните им, все пак не са насочени баш към обикновения потребител.

  2. Anonymous

    На снимките телефонът изглежда прилично дебел, може и някой 8-ядрен Xeon да му сложат. Белким успее да направи някоя анимация като хората 😀

    Не, проблемът не е в процесорите, а в некомпетентността на MS.

  3. Станислав

    Лошо ще сбъркат ако пуснат Surface с АРМ процесор, огромна част от приложенията няма да работят, ще създаде лошо име и като сложат нормален процесор пак ще се чудят как да ребрандират и как да се обясняват че вече не е толкова зле.
    Веднъж се изложиха с телефоните компоти с континиум…

Коментар