Рекорд в онлайн продажбите на Черния петък в САЩ

Онлайн продажбите в САЩ по време на Черния петък са достигнали 3,3 млрд. долара, като $1,2 млрд. от оборота е направен през мобилни устройства, сочи доклад на Adobe.

За първи път покупките през смартфони и таблети превишават 1 млрд. долара, а като цяло 25 ноември бележи нов рекорд в онлайн продажбите по време на Black Friday. Делът на мобилните покупки е 36% от общата сума, която е $3,34 млрд., в сравнение с 33% през миналата година.

Потребителите на мобилни устройства вече преглеждат повече страници, отколкото потребителите на РС, достигайки 55% дял. Част от хората, пазарували от РС, са следили поръчките през мобилните си устройства.

Що се отнася до най-търсените стоки по време на Черния петък в САЩ, това са били таблети iPad, 4К телевизори Samsung, лаптопи МacBook (в частност – 13-инчов Air), телевизори LG и конзоли Xbox One.

iOS устройствата на Apple са по-купувани от Android джаджите на Black Friday. Средната цена на устройство под управление на iOS е била $144, в сравнение със $136 за Android.

Коментар