Logitech разработи клавиатура за “нощни птици”

Светеща в тъмното клавиатура със специална технология за комфорт на пръстите представи Logitech. Продуктът е само един от трите нови предложения на компанията за различните сегменти компютърни потребители.

Моделът Illuminated Keyboard е светеща в тъмнината клавиатура с патентована система на производителя PerfectStroke. Тази система е създадена за по-дълбоко потъване на бутоните – 3.2 мм в сравнение с 2.2 мм на традиционните клавиатури в лаптопите. Като резултат от това разстоянието, което пръстите изминават, за да активират бутон, е оптимизирано за удобство.

Illuminated Keyboard е и най-тънката клавиатура (9.3 мм от основата до рамката), създавана някога от Logitech. В светещата си клавиатура Logitech комбинира микро рефлектори, процес на многослойно нанасяне на образа и лазерно гравиране на символа върху бутона. Задното осветление на клавиатурата се регулира.

diNovo е клавиатура, предназначена специално за лаптоп. Тя е създадена за мобилните потребители, които държат да ползват мишка и при продължителна работа с лаптоп предпочитат да сложат традиционна клавиатура. Системата PerfectStroke е внедрена и в diNovo.

Tова е и първата клавиатура на Logitech за лаптоп, която предлага традиционен размер и разположение на бутоните, заедно с цифров блок вдясно. Батерията издържа до 3 години.

Третото предложение на компанията Cordless Desktop S520 съдържа комплект мишка и клавиатура, който е универсален за всякакви настолни компютри. Батерията на мишката издържа до 8 месеца, до 15 месеца – на клавиатурата, твърдят от производителя.

Осветената клавиатура на Logitech се очаква в Европа, включително и у нас, през октомври на цена около 157 лева. Лаптоп клавиатурата diNovo ще струва към 176 лева, а безжичният пакет за десктоп – около 118 лева.

Коментар