IBM Watson се отваря широко към професионалистите

Нови услуги на суперкомпютъра Watson ще подпомогнат работата на професионалистите в сферата на маркетинга, търговията, логистиката и управлението на персонала, съобщи IBM. С помощта на Watson компании и организации от всякакъв размер и от различни индустрии ще могат да интегрират развити когнитивни функции в своята дейност.

Ключово предимство на Watson е способността за самообучение, която позволява на потребителите да разширят съществуващите си знания, без да се обръщат към експерти по обработка на данни, по-добре да разберат бизнес процесите, да получат нова информация за клиентите си и да взимат по-аргументирани решения.

Списъкът с нови услуги включва IBM Watson Customer Experience Analytics, IBM Watson Content Hub, IBM Watson Order Optimizer, IBM Watson Supply Chain Insights, IBM Watson Talent, IBM Watson Workspace и набор от когнитивни API-та (приложни програмни интерфейси) IBM Watson Work Services.

IBM Watson Work Services събира и анализира данни за поведението на купувачите, като помага за правилното определяне на целевата аудитория и изготвяне на препоръки за нейното сегментиране.

Задачата на IBM Watson Content Hub е да изучи и разбере данните в системите за управление на съдържанието, използвани в компаниите. Благодарение на когнитивните си възможности, услугата се учи да разбере съхраняваните данни, след това разпознава и автоматично отделя съдържание, вкл. изображения, видео и документи, като се опира на милиона предишни примери.

Инструментът IBM Watson Order Optimizer помага на онлайн специалистите да обработват поръчки и дава препоръки във всички направления – от капацитет на мрежата до разходи за транспорт и време, като отчита необходимостта от повишаване на приходите и намаляване на разходите във всички канали за продажби.

Решението IBM Watson Supply Chain Insights е насочено към професионалистите в сферата на логистиката, а IBM Watson Talent – към служителите в HR отдела. С помощта на услугата IBM Watson Workspace пък се автоматизират ежедневните задачи и се подобрява работата в екип.

Накрая, IBM Watson Work Services предлага набор от когнитивни API-та, достъп до които разработчиците могат да получат през сайта на приложението. Тези API-та помагат за интегриране на когнитивни възможности в съществуващите системи и приложения.

Коментар