Sony пуска OLED телевизори през 2017

Пазарът на OLED телевизори ще получи тласък напред с намесата на Sony

Пазарът на OLED телевизори ще получи тласък напред с намесата на Sony

Sony планира на пусне на пазара през следващата година OLED телевизори, съобщи Forbes. Досега японската компания използваше технологията с органични светодиоди само в професионалните монитори.

Решението на Sony е голям стимул и за LG, която всячески се опитва да наложи OLED в телевизорите, като вече инвестира милиарди долари в новата технология, но без особен пазарен успех.

Според предварителните информации, Sony ще използва в бъдещата си линия телевизори OLED панели, произведени именно от LG Display. Японската компания дори вече е показала новите модели на закрита презентация.

Широката публика ще види OLED телевизорите на Sony след около месец – на изложението за потребителска електроника CES 2017 в Лас Вегас, което се провежда традиционно в началото на януари.

Поръчките от Sony, макар и конкурент на LG, ще помогнат на корейската компания да диверсифицира доставките си и да увеличи обема на производството на OLED панели. В крайна сметка ще спечелят и двете страни.

Засега Samsung налага много по-успешно панелите с квантови точки (QD) – технологията, която според мнозина анализатори има по-големи шансове да се наложи при телевизорите, отколкото OLED.

Коментар