AMD удължи партньорството с Mentor Graphics

AMD и Mentor Graphics съвместно изграждат екосистема от софтуер за вградени решения за разработчици

AMD и Mentor Graphics съвместно изграждат екосистема от вградени решения за различни вертикални сегменти, вкл. промишленост

AMD обяви ново тригодишно споразумение с Mentor Graphics – водеща компания в проектирането на хардуер и софтуер за електронни изделия, в рамките на което ще продължи да предлага на разработчиците, използващи платформи за вграждане, избор на решения на база високопроизводителни x86 архитектури.

„Чрез нашето партньорство с Mentor Graphics даваме на клиентите достъп до сериозен набор от Linux средства и опит, за да могат да създават нови приложения в различни вертикални сегменти като казино игри, здравеопазване, промишленост и други”, коментира партньорството Скот Ейлър, корпоративен вицепрезидент и управител на AMD Enterprise Solutions.

AMD и Mentor Graphics съвместно изградиха екосистема от софтуер за вградени решения за разработчици през 2014 г., за да предложат мощни средства с отворен код за програмиране, дебъгване, анализ и оптимизация на софтуер за вградени решения. Клиентите могат да изтеглят Mentor Embedded Linux Lite и Mentor Embedded Sourcery CodeBench Lite без да заплащат нищо, за да започнат веднага да създават нови приложения и решения.

Като част от споразумението между AMD и Mentor Graphics, разработчиците на вградени решения ще имат достъп до множество къстомизирани Linux развойни продукти, включително: Mentor Embedded Linux Lite – служи за оценка и създаване на прототипи за бъдещи Embedded x86 процесори; Sourcery CodeBench Lite – цялостна, безплатна GNU-базирана C/C++ платформа за разработка и тестване; и Mentor Embedded Linux – платена система за разработка на проекти.

Коментар