Eко монитор на Philips щади очите и пести енергия

Със съотношениe на страните от 16:10, мониторът е подходящ за всякакви видове офис приложения

Със съотношениe на страните от 16:10, мониторът е подходящ за всякакви видове офис приложения

MMD, лицензен партньор на Philips Monitors, обяви нов 24-инчов LCD дисплей, който щади здравето на потребителите, както и планетата.

Снабден с екологични и лесни за използване дизайнерски функции, този дисплей включва интегриран PowerSensor, който изключва захранването, когато никой не седи пред него, както и специален LowBlue режим, намаляващ количеството синя светлина, на която са изложени очите.

Благодарение на комбинацията от цветова производителност и широки зрителни ъгли на IPS технологията, съотношението 16:10, както и заради наличието на възможности за свързване на USB 3.0 периферия, новият дисплей, модел 240B7QPJEB/240B7QPTEB, подобрява продуктивността в офиса, подчертаха от Philips.

Режимът LowBlue работи в комбинация с технологията Philips Flicker-free – решение, което регулира яркостта и намалява трептенето за по-комфортно гледане. Дисплеят включва още SmartErgoBase стойка, която може да бъде накланяна, завъртана и настройвана по височина, според личните предпочитания. Като допълнителна полза стойката придържа кабелите подредени.

Дисплеят на Philips е направен от 85% рециклирана пластмаса и отговаря на стандарта TCO Edge, като по този начин минимизира производствения ефект върху околната среда.

Стойката може да бъде накланяна, завъртана и настройвана по височина, според личните предпочитания

Стойката може да бъде накланяна, завъртана и настройвана по височина, според личните предпочитания

Когато работи, мониторът спестява енергия, благодарение на своя PowerSensor – вграден „детектор за хора”, който предава и приема безвредни инфрачервени сигнали, за да определени дали потребителят е пред него и автоматично намалява яркостта, когато той стане от мястото си. По този начин сметката за ток може да намалее с до 80%, а животът на монитора се удължава.

Усъвършенстваната IPS технология осигурява широк зрителен обхват от 178/178 градуса за гледане от почти всякакъв ъгъл, дори отстрани. Със съотношение на страните от 16:10, мониторът е подходящ за всякакви видове офис приложения, тъй като предлага повече площ, а освен това има ултра тънка рамка.

Моделът е снабден с VGA, DisplayPort и универсален интерфейс HDMI. Той включва и Super Speed USB 3.0 за бърз трансфер на данни със скорост от 5 Gbps (около 10 пъти по-бързо от USB 2.0). USB интерфейсът е обратно съвместим с по-старите устройства.

Новият LCD дисплей Philips 240B7QPJEB/240B7QPTEB е наличен на българския пазар с препоръчителна крайна цена 679/699 лв. с ДДС, уточниха от компанията.

Коментар