Ericsson сключи най-големия мрежов договор във Виетнам

Ericsson подписа най-големия ексклузивен договор във Виетнам, възлизащ на 450 милиона долара, за разработване и модернизиране на националната мобилна мрежа на Hanoi Telecom. Това е първото по рода си стратегическо партньорство на Ericsson във Виетнам и включва предоставянето на цялостен пакет услуги за управление и опериране на мрежи.
В рамките на тригодишното споразумение, Ericsson ще отговаря за управлението, пускането в експлоатация и разработването на мобилната мрежа на Hanoi Telecom, включително оперативни дейности и поддръжка. Ericsson ще осигури и пълен набор от професионални услуги като експлоатация на мрежи и системна интеграция.
Ericsson ще отговаря за преминаването на националната мрежа на Hanoi Telecom от CDMA към GSM/EDGE технологията, като осигурява оборудване за радио частта на мобилната мрежа, оптичен и радио-релеен пренос, и ще бъде ексклузивен доставчик на all-IP CS и PS опорна мрежа. Договорът включва и решения от мултимедийното портфолио на Ericsson. Внедряването на мрежите вече е започнало, като пускането в експлоатация е предвидено за края на 2008 г.
За да осигури техническа поддръжка и експлоатация на мрежата, Ericsson ще разшири дейността си в градовете Ханой и Хо Ши Мин и ще отвори нов офис в град Дананг.
Д-р Фам Нок Ланг, председател на борда на директорите в Hanoi Telecom, заяви: „Това стратегическо партньорство с Ericsson е първото по рода си във Виетнам. То ни дава конкурентно предимство, като ни позволява да се фокусираме върху основната си дейност и да бъдем готови за бърза експанзия в национален мащаб”.

Еди Оман, президент на виетнамското подразделение на Ericsson, каза: „Горди сме, че Hanoi Telecom ни избра за стратегически партньор. Убедени сме, че силното ни присъствие на локално ниво, водещите ни позиции в индустрията от гледна точка на услугите и технологиите, и твърдият ни ангажимент към Виетнам ще подпомогнат плановете на Hanoi Telecom за експанзия на този динамичен пазар".

Коментар