Philips набляга все повече на софтуера

Шефът на Philips Франс ван Хутен очаква компанията да печели все повече от софтуер

Шефът на Philips Франс ван Хутен очаква компанията да печели все повече от софтуер

Холандската компания Royal Philips Electronics NV, известна с потребителската и битова електроника, както и с решенията за здравеопазването, започва да отделя все по-голямо внимание на разработката на софтуер.

Над 60% от служителите на Philips, заети с изследвания и разработки (R&D), сега са съсредоточени върху софтуера, споделя пред Ройтерс главният изпълнителен директор на компанията Франс ван Хутен.

Този дял може да нарасне още в бъдеще – разбира се, не до 100%, тъй като Philips ще продължи да произвежда електронни продукти. Но приносът на софтуера в стойността на компанията ще става все по-голям. Ежегодно, R&D разходите на Philips възлизат на 1,7 млрд. евро.

В края на ноември т.г. шефът на Philips обяви навлизането на компанията в софтуера за медицинска диагностика. В частност, Philips разработва приложение, което подобрява интерпретацията на данни от медицински изображения, като обозначава с цветове елементите, различията между които не са видни с невъоръжено око.

Коментари по темата: „Philips набляга все повече на софтуера”

добавете коментар...

  1. :о)

    е да като си продаде задника на най различни китайци да им произвеждат под логото телевизори, монитори и кво ли не…ще се фокусират над R&D братче, как нема да се фокусират 🙂

Коментар