SD картите остават топ продукт и в близките години

Около 70% от всички карти памет, пуснати на пазара, се ползват в смрартфоните

Ключови играчи на пазара за карти памет са компании като SanDisk

Продажбите на карти памет microSD ще растат средно с 1,5% в периода от 2015 до 2022 т., прогнозира анализаторската компания Persistence Market Research (PMR). Ръстът ще бъде обусловен главно от прогреса в областта на цифровите камери и разпространението на мултимедийно съдържание.

Най-популярни ще останат картите microSD, които още през 2014 г. заеха над 90% от пазара, а най-голям потребител на карти памет се очертават смартфоните. През 2014 г. именно в смартфоните се ползваха 68,5% от всички пуснати на пазара карти памет, а към 2022 г. се очаква този показател да достигне 71,6%.

Ключови играчи на пазара за карти памет са компании като SanDisk, Transcend, Adata, Panasonic, Kingston, Micron, Sony, Samsung, Toshiba и PNY, отбелязват анализаторите от PMR.

Линията Secure Digital (SD) включва както карти с голям капацитет SDHC и SDXC, така и мини-варианти като microSD, microSDHC и microSDXC, които се използват широко в електронни устройства от рода на камери, смартфони и таблети.

Предимства на SD картите са малките им размери, простотата на използване, високата производителност и големият капацитет. Именно тези фактори предопределиха широкото им разпространение, в сравнение с други сменяеми носители.

Капацитетът на SD картите вече достига нива, характерни за дисковите устройства. На изложението Photokina 2016 дебютира прототип на SDXC карта памет с капацитет 1 терабайт (TB).

Коментар