CHUWI HiBox – стилен мини компютър с Windows и Android

chuwi_hibox_1

CHUWI HiBox Mini PC e малко устройство – има размери 12,00×12,00×2,50 см и тежи 200 грама

Мини компютрите, изпълнени във вид на малки кутийки, които се свързват към монитор или телевизор през HDMI интерфейс, бързо набират популярност. Предимствата им са в тяхната компактност, безшумна работа и икономичност. Разбира се, те не са най-мощните устройства, но дават повече от очакваното за цената си.

Един от най-привлекателните мини РС на пазара е моделът CHUWI HiBox Mini PC. За разлика от много други подобни устройства, този компютър има доста памет – 4GB оперативна от тип DDR 3 и 64GB постоянна (с възможност за разширение с карти памет до 128GB), което означава комфортна работа с Windows 10.

chuwi_hibox_2

CHUWI HiBox Mini PC може да се ползва като компютър под Windows 10 или Android 5.1

Процесорът също е на ниво – четириядрен Intel Atom x5-Z8350 с тактова честота 2,4 GHz и интегриран графичен блок Intel HD Graphics. CHUWI HiBox Mini PC включва две операционни системи – Windows 10 и Android 5.1, за да отговори на предпочитанията на почти всички потребители.

CHUWI HiBox Mini PC предлага стандартните възможности за безжична връзка – двубандов (2.4GHz/5.0GHz) WiFi 802.11a/b/g/n/ac за интернет и Bluetooth 4.0 за общуване с други устройства. В допълнение, мини компютърът предлага Ethernet порт 100Mbps/1Gbps за жична връзка към локалната мрежа.

CHUWI HiBox Mini PC поддържа безжични Wi-Fi връзки и гигабитов Ethernet

CHUWI HiBox Mini PC поддържа безжични Wi-Fi връзки и гигабитов Ethernet

Налични са също така два порта USB (2.0 и 3.0) за свързване на всевъзможни периферни устройства, HDMI интерфейс за включване към телевизор или монитор, аудио изход 5.1, стандартно 3,5-мм гнездо за слушалки и слот за SD карти. В типичната конфигурация CHUWI HiBox Mini PC може да се комплектува с безжични клавиатура и мишка и да се свърже към телевизора, за да се получи пълноценна система под Windows 10 или Android.

CHUWI HiBox Mini PC консумира само 0,22 вата и работи напълно безшумно. Устройството идва с предварително инсталиран KODI – популярния кросплатформен плейър. То може да се използва като център за развлечение, свързан към телевизора, или просто като компютър за работа с всевъзможни приложения. Комплектът включва и пулт за дистанционно управление.

В типичната конфигурация CHUWI HiBox Mini PC се комплектува с монитор и безжични клавиатура и мишка

В типичната конфигурация CHUWI HiBox Mini PC се комплектува с монитор и безжични клавиатура и мишка

В момента CHUWI HiBox Mini PC е достъпен на промоционална цена от $129,99 при въвеждане на код GBCWH, която е валидна до 31 декември т.г. Доставката е безплатна, но при внос от склад извън територията на ЕС се дължи ДДС. Устройството има размери 12,00×12,00×2,50 см и тежи 200 грама. Пакетът включва още захранващ адаптер, HDMI кабел, скоба за монтиране и ръководство за потребителя.

Коментар