Мусала Софт придоби русенска фирма

Придобиването на Върбанов Софт е първата неорганична стъпка в развитието на Мусала Софт

Придобиването на Върбанов Софт е първата неорганична стъпка в развитието на Мусала Софт

Софтуерна компания от Русе стана част от Мусала Софт в началото на декември. Всички служители на Върбанов Софт вече се базират в офиса на Мусала Софт в дунавския град и продължават работата по досегашните си проекти.

„Сигурен съм, че взех правилното решение за мен и моя екип и за всички ни предстоят успешни години заедно”, сподели Свилен Върбанов, управител на Върбанов Софт.

Основен клиент на компанията е Perkin Elmer, един от водещите световни биотехнологични играчи. Обединеният екип вижда широко поле за развитие, стъпвайки на опита на Мусала Софт в проекти в областта на подпомогнатата интелигентност в здравеопазването, базирани на IBM Watson.

„Винаги сме изключително внимателни при разрастването на Мусала Софт. Независимо от темповете, избираме партньорите, с които работим и локациите, в които стъпваме така, че да запазваме и развиваме мусаленския дух”, коментира от своя страна Елена Маринова, президент на Мусала Софт.

В резултат на сделката, компанията ще засили присъствието си в Русе, където ще продължи да си партнира с Университета, Общината и местната ИТ общност и да търси нови попълнения и през 2017 година, допълни Маринова.

Придобиването на Върбанов Софт е първата неорганична стъпка в развитието на Мусала Софт. През 2016 г. компанията продължи развитието си, преследвайки целта от 25% годишен ръст и 1000 служители към 2020 г.

В момента Мусала Софт има офиси в София, Бургас, Русе, Скопие и концентрация на клиенти в Европа и САЩ, повечето от които са мултинационални компании в ИТ, телеком и финансовата индустрия, както и правителствени организации.

Коментари по темата: „Мусала Софт придоби русенска фирма”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Мусала софт отчита за 2013 г.
    приходи от 11.3 млн. лева,
    печалба от 1.5 млн. лева и
    персонал от 222 служители.

    Към края на 2014 г. броят на заетите в софтуерния разработчик “надхвърля 300 души”, коментира преди седмица Маринова.

  2. Anonymous

    преследвайки целта от 25% годишен ръст

  3. Anonymous

    мусаленския дух

  4. gen B.

    Това се казва удар! Браво на Свилен Върбанов!!!

Коментар