Браузърът Opera преобразува валути мигновено

Opera 42 предлага конвертиране на валути по-лесно, отколкото със специализиран сайт

Opera 42 предлага конвертиране на валути по-лесно, отколкото със специализиран сайт

Нова версия на браузъра Opera под номер 42 включва вградена функция за конвертиране на валути, съобщи норвежкият разработчик на продукта – Opera Software.

Компанията разпространи анимация, която онагледява нововъведението във версия 42, пусната по повод 20-годишния юбилей на браузъра. Добавянето на подобна функция е обусловено от ръста в онлайн търговията, която води до необходимост от постоянно конвертиране на определени валути за все повече хора.

С браузъра Opera 42 преобразуването става по-лесно, отколкото потребителят да отвори специализиран сайт, да избере валута, да въведе сумата и да я конвертира в друга валута. В настройките е предвидена възможност за избор на валути – браузърът приема 32 валути, като използва курсовете на Европейската централна банка.

Освен това в Opera 42 е подобрена функцията за бързо стартиране и е обновен модулът с новини. Новата версия на браузъра е достъпна за сваляне безплатно от сайта на проекта.

Неотдавна Opera Software се отказа от собствения си енджин Presto и премина към WebKit, който се използва от най-популярния браузър – Google Chrome. Но двата браузъра не са напълно идентични – Opera има различна обвивка и множество уникални функции.

Даунлоуд: Opera

Коментар