SWIFT предупреди банките за повишена кибер опасност

Банките, които използват SWIFT, вкл. централните и търговските, са подложени на интензивни кибератаки

Банките, които използват SWIFT, вкл. централни и търговски, са подложени на интензивни кибератаки

Международната платежна система SWIFT предупреди банките по целия свят за нарастваща опасност от кибератаки, предвид новите начини за провеждането им, с които разполагат хакерите.

Писмото на SWIFT до банките е изпратено на 2 ноември, съобщи Ройтерс. Новите тактически решения на хакерите се възползват от някои уязвимостта на мрежата на SWIFT, през която ежедневно се трансферират милиарди долари.

Заплахата е много устойчива, адаптивна и сложна и остава в сила, пише в предупредителното съобщение. Според наскоро изнесени данни, SWIFT все още е в зоната на риска, близо една година откакто хакери откраднаха $81 млн. от Централната банка на Бангладеш.

Банките, които използват SWIFT, вкл. централните и търговските банки, са подложени на интензивни атаки, като в много случаи хакерите успяват да откраднат пари, твърди Ройтерс, позовавайки се на специалисти по сигурност.

В писмото до банките SWIFT предупреждава своите клиенти, че хакерите са намерили по-добри начини за кибератаки, поставяйки под заплаха банковите системи.

Една от новите тактики се свежда до използване на софтуер за достъп до компютрите, чрез които се предоставят услуги по техническа поддръжка. SWIFT признава също, че престъпниците са способни да изпращат фалшиви платежни инструкции чрез системата.

Коментари по темата: „SWIFT предупреди банките за повишена кибер опасност”

добавете коментар...

  1. къци вица

    и ето как 1во принудиха масово хората да преместят парите си във виртуална сметка и атаките станаха много успешни и коварни… май ще има пак роби и робовадетели! лошото кой от коя страна ще е

Коментар