Google Drive улеснява прехода от iOS към Android

Потребителите, заменили iPhone с Android устройство, ще могат по-лесно да прехвърлят данните си с обновена Google Drive услуга

Потребителите, заменили iPhone с Android устройство, ще могат по-лесно да прехвърлят данните си с обновена Google Drive услуга

Google обнови своята облачна услуга Drive така, че потребители на iPhone, които са си купили Android смартфон, по-лесно да прехвърлят данните от старото на новото устройство.

Специална уеб страница описва подробно процедурата за пренос на списъците с контакти, записите в календара, снимките и видеоклиповете. Преди това потребителите трябва да свалят безплатното приложение Google Drive от App Store, да създадат акаунт в Google и от менюто Menu>Settings>Backup да изберат необходимите данни за копиране.

Google препоръчва на потребителите да направят копирането, когато iPhone е включен към зарядно устройство и има достъп до Wi-Fi мрежа, тъй като процедурата може да отнеме няколко часа, в зависимост от обема на данните. За да работи коректно, Google Drive трябва да остане пуснат на екрана.

След копиране на данните, за потребителите е достатъчно да влязат от Android устройството в създадения Google акаунт, за да получат достъп до цялата си информация на новия смартфон. Не бива да се забравя изключването на iMessage от iPhone.

Коментари по темата: „Google Drive улеснява прехода от iOS към Android”

добавете коментар...

  1. Beyond

    “Google Drive улеснява прехода от Аndroid към iOS”

    😀

Коментар