Bosch и Sony стават партньори във видео сигурността

Партньорство между Bosch Security Systems и Sony ще направи революция във видео сигурността, заявиха от двете компании

Партньорство между Bosch Security Systems и Sony ще направи революция във видео сигурността, заявиха от двете компании

Bosch чрез своето подразделение „Системи за сигурност” започва партньорство с японския гигант Sony за разработка на продукти и решения в областта на видео сигурността.

От началото на следващата година двете компании ще предлагат решения, които задават нови стандарти за видео изображенията с висока резолюция и слаба светлина, гласи официалното съобщение.

Като част от договора, клиентите на Sony в сферата на видео сигурността на всички пазари, с изключение на Япония, ще бъдат обслужвани и от търговската и маркетингова мрежа на Bosch Security Systems. Партньорството подлежи на одобрение от антимонополните органи.

Sony ще допринесе с технологии за качествено възпроизвеждане на видео изображения, а Bosch ще добави инструментариум за видео анализ при интерпретиране на данните, както и технологии за достигане на високоефективен битрейт при минимум смущения.

„Това партньорство ще направи революция във видео сигурността, тъй като комбинира уникалния технологичен опит със силните страни на двете водещи компании в областта на приложенията за видео сигурност”, заяви Тору Кацумото, вицепрезидент на „Видео продукти и решения” и президент на сектор  „Професионални продукти” в Sony Corp.

Сътрудничеството между двете компании е в унисон с визията на Bosch за „интернет на нещата”. Камерите за видео наблюдение и по-специално – събираните от тях данни, играят важна роля за бъдещото развитие на IoT. „Можем да наречем видео камерите очите на интернет на нещата”, каза от своя страна Герт ван Иперен, президент на Bosch Security Systems. 

Клиентите на Sony в сектора на видео сигурността ще бъдат обслужвани и от специален търговски и маркетингов екип в организацията на Bosch Security Systems. На потребителите в 50 страни от целия свят ще се предлагат следпродажбено обслужване и обучения на различни езици.

Коментар