Мобилната ОС на Google ще поддържа и браузъра й

Съвсем новият браузър на Google ще бъде лесно достъпен за сърфиране от потребителите на джобни устройства с нейната мобилна платформа Android. Това съобщи Сергей Брин, един от създателите на търсачката.
Android и Chrome бяха развивани от компанията отделно досега, но в бъдеще със сигурност ще работят тясно обвързани, още повече с излизането на първите хендсети под мобилната операционна система на търсачката.
С мащабна активност, най-вече в интернет пространството, тази седмица Google обяви браузъра си Chrome.
Според разработчиците му, браузърът с отворен код е най-бързият представян досега. Той е оптимизиран да работи с уеб приложения, в това число Gmail, Google Docs и други продукти на търсачката гигант.
Тъй като броят потребители, сърфиращи в мрежата през портaтивни устройства, нараства – според ABI Research, шансът на новия браузър е именно при тях. Докато в десктоп средата Internet Explorer е доминиращият пазарен лидер, мобилното интернет пространство е силно фрагментирано.
Има и предизвикателства – мобилната версия на Chrome ще трябва да се конкурира със Safari (WebKit базираният мобилен браузър на Apple), Internet Explorer Mobile, както и с браузърите на Nokia (серия 60) и RIM (BlackBerry).
От друга страна, организациите зад мобилните версии на Mozilla, SkyFire и Opera Mini правят необходимото, за да привлекат потребители.

Коментар