Конференция на IDC събира световни експерти в София

Водещи международни и български експерти в областта на Business Intelligence (BI) ще привлече конференцията IDC Business Intelligence Roadshow 2008 на 18 септември в столичния хотел Хилтън.
Роудшоуто на анализаторската компания, посветено на системите за бизнес анализ, ще се проведе в 13 града в Централна и Източна Европа с начало в София на 18 септември и завършвайки в Москва на 27 ноември. Събитието ще обхване още Букурещ, Атина, Истанбул, Братислава, Любляна, Прага, Загреб, Белград, Варшава, Киев, Будапеща.
Като взима предвид различния етап на развитие на регионалните пазари, българското издание на конференцията ще третира основни проблеми, свързани със системите за бизнес анализ: контрол на качеството на данни, възможни обхвати на решенията, връзката между бизнес процеси и системата за оценка на ефективността на организацията, оценка на възвръщаемостта на инвестициите в BI решения.
Новите тенденции, като олекотяване и опростяване на решенията, холистичен подход и анализ на неструктурирани данни, също са в програмата на събитието.
Разходите за BI софтуерни инструменти и приложения в Централна и Източна Европа ще надхвърлят 210 млн. долара до края на 2008, според IDC. В световен мащаб средствата за BI приложения ще растат с 10-12% годишно за следващите 5 години – в Централна и Източна Европа секторът ще бележи ръст над 18%.
Разбирането за Business Intelligence системите като решение трябва да започне с осъзнаването на факта, че те са област, която търпи непрекъснати промени”, казва Том Вавра, директор проучвания Софтуер в IDC CEMA.
"Като процес, BI във всяка организация или компания ще се развива с времето, ще рефокусира усилията и ще прибавя нови методи и технологии. Въпреки че консолидирането на пазара и сливанията на компаниите ограничиха полето за действие – тъй като сега има по-малко доставчици – появата на нови технологии и процеси продължава да вълнува тези, които търсят своя собствена "BI пътна карта", допълва специалистът.
Гост лектори на конференцията в София ще бъдат:
Томас Вавра, директор проучвания (софтуер) за IDC CEMA. Автор на голям брой статии и анализи за пазара на софтуер и ИТ услуги в Централна и Източна Европа, Близкия Изток и Африка. Той е един от водещите експерти в региона по въпросите за развитието и възприемането на BI.
Томаш Миерзва, изпълнителен директор на BusinessVision. Компанията е свързана с редица големи BI проекти в Полша, основно в областта на Master Data Management и Business Performance Management.
Основни теми на конференцията в България ще бъдат измерване на корпоративната ефективност, управление на качеството на данните,  възвръщаемост на инвестициите в BI, както и BI решения за структурирани и неструктурирани данни. Конференцията е отворена за регистрация през интернет.

Коментар